zondag 15 december 2013

Kerstperikelen

Overal lichtjes, hier en daar muziek met belletjes, aangedampte brillenglazen bij het binnenstappen van eender waar het warmer is dan buiten en Sinterklaas die ondertussen toch al wel eventjes gepasseerd is.

Tijd voor kerstversiering!

Alleen, met Presley het konijn en Monroe de poes in huis, is een echte kerstboom redelijk onmogelijk. De ene eet die half op en de andere zal er ongetwijfeld inhangen als kerstversiering. Dan maar een alternatieve boom! Mama had ergens een ideetje gezien met hout en nageltjes en daar touwtjes rond. Leuk! Maar ik heb er een kleine twist aan gegeven. Het hout werd een lap baalkatoen, de nageltjes konden vervangen worden door spelden met een kopje en de touwtjes werden ingeruild voor haakgaren. Als kerstballen kreeg ik van een lieve vriend de tip om grote knopen te gebruiken. Daar een slingertjes lampjes rond en dit is het resultaat:
Nu wachten op de eerste kerstkaartjes want die kunnen er gewoon tussen geschoven worden.

Bij kerst hoort trouwens ook een aangepaste outfit. En laat ik daar nu toch wel redelijk ambitieus in zijn. Het plan: een bloesje met een speciale ruguitsnijding, een kokerrok en een cape. Status: de stof van het bloesje is uitgesneden, de kokerrok moet zelfs nog uitgetekend worden en van de cape is er wel een patroon voorhanden, maar dat moet nog overgenomen en aangepast worden. Dat wordt een paar avondjes doorwerken, of ik sta met kerst in mijn ondergoed op het familiefeestje. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten