donderdag 26 december 2013

Kerstoutfitje(s)

KerstoutfitjeS want ik had er twee! Eentje voor kerstavond om bij mams en paps te gaan eten en eentje voor kerstdag, om met de familie te vieren!

De kerstavondoutfit bestond uit een zwart truitje (van één of ander winkeltje in Aarschot dat ondertussen niet meer bestaat, geen idee van het merk aangezien ik overal de etiketjes uithaal), een blauwe broek met iets wijdere pijpen van Wow To Go én een zelfgemaakt bloesje! Dat zag er zo uit:

pasvorm: check!

paspelbandje

mooie ruguitnsijding
Het stofje is van Petit Pan, gekocht bij Hexagoon in Leuven. Het paspelbandje en de knoopjes komen van Damsin in Aarschot, een superleuk winkeltje met een heel behulpzame verkoopster.
Het patroontje komt uit het boek Little Miss Y's Wardrobe en is het patroontje van de maand mei (maar kan dus ook in december als het van mij afhangt). Het boek is overigens een aanrader voor naaisters die al wat meer ervaring hebben. Leuke vormgeving, toffe modelletjes en een tikje retro (of heel erg retro eigenlijk). Ik heb het patroon niet aangepast, gewoon gemaakt zoals het was en het past perfect. Het enige dat ik verander heb, is het knopenpat. Ik heb het ten eerste ook dubbel gemaakt (het zou eigenlijk niet gevoerd zijn, gewoon afgewerkt met zigzag of met overlock) en ik heb dubbele knoopjes gezet in plaats van enkele, omdat ik dat gewoon leuker vond!

De tweede outfit was een kleedje van Collectif Clothing dat ik kocht bij Beau'Delicious. Collectif Clothing heeft geweldig leuke kleren, alleen is er voor mij iets mis met de pasvorm. Ik ben niet echt groot, waardoor er iets mis is met de verhouding van de kleren. Bijgevolg is het schoudergedeelte altijd veel te groot. Je ziet het niet zo heel goed op de foto's, maar de bovenste naad staat een 3-tal centimeter boven mijn schouders te zweven. Het is ook wat breed op de rug, waardoor het daar openstaat.
voor: te hoog

voor: te ver naar achter
De aanpassingen? Het voorpand 2,5 cm meer naar binnen plaatsen, het voor- en achterpand 2 cm inkorten bovenaan en het mouwgat dan ook 2 cm verplaatsen naar onder toe.
voorpand 2,5 cm opschuiven
inkorten
Les voor mezelf: trek deftige foto's als je er dan toch wil maken. Het eindresultaat, daar is wel een betere foto van:
na: sluit mooi aan op de schouders

na: sluit mooi aan op de rug

na: happy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten