woensdag 12 juni 2013

Eindelijk!

Eindelijk nog eens iets anders dan kleedjes en rokken: een bloesje! Zus Karlien bracht een paar weken geleden een souvenir mee uit Portugal, in de vorm van 3 geweldige lapjes stof! Even later zag ik op een marktje waar ik met Stefanie was een leuk patroontje van Colette Patterns, dit patroontje dus:

Uitdaging 1: zet de maten van inches om naar centimeters. Lang leve google, dat ging vlotjes.

Uitdaging 2: teken het patroontje over. Ondertussen lukt dat ook redelijk snel.

Uitdaging 3: leg de patronen op de stof en knip de stof uit. Daar was een probleempje. De stof was niet zo heel veel, maar ik ging er vanuit dat een bloesje echt wel ging lukken. De voorkant, achterkant en mouwen waren geen probleem, maar de onderkant van het kraagje en de binnenkant van het voorste deel gingen er niet meer uit. Foutje! Gelukkig bestaat er nog de grote stoffendoos waarin nog een voeringstofje zat dat bruikbaar was.
kleur van de voering

Uitdaging 4: stik ineen, strijk en naai knoopjes op. Gelukt! Na een bezoekje aan Veritas voor de knoopjes (de knopendoos heeft prachtige knoopjes, maar jammer genoeg niet voldoende knoopjes van degene die er bij zouden passen).
knoopje

Leuk detail achteraan trouwens!
rimpeltjes achteraan

Dit is het resultaat!

Na het doorpassen heb ik mouwen 1,5 cm ingekort (ik heb graag heel korte mouwen), maar voor de rest heb ik geen enkele aanpassing moeten doen aan het patroon! Ik ben er blij mee!schattig kraagje!

2 opmerkingen:

 1. Dag Miss Mini-Me,

  Tof bloesje dat je maakte! Heel leuk gedaan.

  Vele creatieve groetjes,
  Het hele Veritas-team

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De knoopjes pasten er trouwens perfect bij. Momenteel bezig aan de Boston Sun muts, wordt binnenkort ook gepost!

   Verwijderen