donderdag 9 mei 2013

Grote kuis

Winter wordt lente, lente wordt zomer, en daar hoort een nieuwe garderobe bij! Morgen shoppen geblazen, ik mag van mezelf nog eens naar Gent. Superleuk, maar voor zo'n shoppingtripje neem ik altijd eerst mijn kast onder handen. Ik heb namelijk een vintage koffer op mijn kast met daarin afwisselend een winter- en een zomergarderobe. De kast wordt volledig leeggehaald, er worden drie stapeltjes gemaakt (winterkleren die er uit moeten, kleren die elk seizoen kunnen en kleren die gewoon niet meer gedragen worden) en dan wordt de kast terug ingeladen, maar dan met de zomerkleren. De kleren die niet gedragen worden, geef ik aan de zusjes, aan mama of aan de stoffenbak. Daar worden later nog wel eens leuke dingen uit gemaakt.

Die stoffenbak werd trouwens ook weer aangevuld!
Allereerst had ik voor mijn verjaardag een bon gekregen van de Stoffenfee. Die kwam ook op de startdag van Femmalicious Averbode (aanradertje voor jonge en oudere vrouwen uit de omgeving die graag superleuke workshops willen volgen) en daar heb ik een paar leuke stofjes gekozen:


Het stofje met de bloemen wordt waarschijnlijk een speciaal kleedje (maar dat patroon moet ik nog eens proberen te maken), de ruitjesstof wordt een cirkelrok.

Ten tweede heb ik een geweldig zusje dat als souvenir uit Portugal (waar ze op erasmus is) geen raar beeldje bij had, maar een paar superfijne stofjes!


Ik ben vooral heel grote fan van het stofje met de vogels, waarvan hier een close-up:

Dat wordt alvast een mooi bloesje! De andere twee stofjes moeten nog een bestemming krijgen, maar dat komt nog wel.

Oh, nog iets leuk van vandaag: Ellen kwam voor een lesje 'nepwimpers plakken'! En dan heb ik haar maar meteen voorzien van een volledig make-upje:

Volgende keer het resultaat van de shoptrip! En misschien al één van de nieuwe creaties!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten