zaterdag 30 maart 2013

Oeps...

Er zijn schoenen! Er is een truitje! Er is een handtas (of 3, die kiezen we de dag zelf) en er is... een probeersel dat langs geen kanten past. Het idee was super, de uitwerking helaas niet bij mij.

Het leek anders wel goed! De maten waren speciaal voor kleinere mensen (check). De maattabel kwam redelijk goed overeen (check) en de patronen waren redelijk makkelijk over te tekenen (dubbel check). Gelukkig maak ik voor grotere projecten bijna altijd een probeerversie van het moeilijke stuk (deze keer de bovenkant) want had ik het nu uit die mooie stof geknipt was ik mijn stof kwijt... En zodoende ook het kleed voor de trouw.
Bij het knippen van de patronen dacht ik al dat het een klein beetje breed zou zijn, maar dat is snel opgelost met hier en daar een beetje extra naadwaarde te nemen. Alleen jammer dat heel het geprobeerde bovenstukje langs geen kanten past... Ik heb blijkbaar een te grote boezem (euhm, vreemd, nog nooit last van gehad bij het maken van kleren) want het bovenste gedeelte stond helemaal open aan de zijkant. De taille was dan weer veel te breed en om één of andere reden trok het geheel constant naar beneden aan de voorkant. Niet echt een optie aangezien er geen beha onder kan.

Wegens tijdgebrek: plan B. Nog uit te werken weliswaar, maar dat zie ik helemaal zitten. Herinner je even het kleed van nieuwjaar, dit dus. Haal de schouderbandjes weg, zet er bindlintjes aan om rond de nek te binden en haal de rug naar beneden. Zoiets dus. Nog eens spannend! Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten