zondag 24 februari 2013

Waar? Daar!

'Waar koop jij je stofjes?'

Dé vraag die ik de laatste tijd wel vaker krijg. En toe ik erover nadacht, is het eigenlijk logisch dat ik die vraag krijg, vooral van mensen die er nog niet zo lang mee bezig zijn of er stilletjes aan ook door gebeten worden (door die naaimicrobe). Stoffenwinkels zijn namelijk niet meer zo dik bezaaid als vroeger! Toen vond je in elke streek wel ergens een winkeltje met stofjes, fournituren, naaibenodigheden (weet ik van mijn mama, die maakte vroeger een heel groot deel van onze kleren zelf). Tegenwoordig moet je al goed zoeken en weten waar je moet zoeken. Om die zoektocht een beetje makkelijker te maken, zet ik hier wat leuke winkeltjes (zowel online als 'in't echt') op een rijtje!

  • De Stoffenkamer: zowel een online als echte winkel in Gent. Ze hebben veel keuze en kwaliteitsvolle stofjes. Ook de patronen zijn een aanrader!
  • Bambiblauw: een online winkeltje met een afhaalpunt in Kessel-Lo, ook dit winkeltje heeft een ruime keuze.
  • Annamarieke: een online shop met een assortiment nieuwe stoffen, vintage stoffen, fournituren én handgemaakte kleding.
  • Juffertje Uil: een winkeltje in Geel met een online shop.
  • Koekepeertje: een winkel met online shop en verschillende afhaalpunten over heel Vlaanderen. Leuke dingetjes, goede kwaliteit en service.
  • Stoffenfee: een webshop met mogelijkheid om je bestelling af te halen in Gingelom. Uitgebreide keuze.
  • Stoff.be (in Geel vroeger bekend als Peter's Modestoffen): een heel grote winkel met een grote keuze aan stoffen, maar eerder basic dingen. Opvallende stofjes met veel prints en kleurtjes zoals bij de bovenstaande shops zijn iets moeilijker te vinden. 
  • Hexagoon: een winkeltje in de Ravenstraat in Leuven. Superklein, maar een gigantisch aanbod aan fournituren. Ook stoffen zijn er te vinden, een leuke selectie van de nieuwste collecties. Een absolute aanrader voor mensen die graag snuisteren!
Zo, hopelijk kunnen jullie nu een beetje verder! Er zijn ongetwijfeld nog veel meer online en offline shops, als jullie zelf nog tips hebben zijn die zeker welkom. Nieuwe winkeltjes ontdekken is altijd leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten