dinsdag 8 januari 2013

de Zak

Zus is jarig. Volgende week dan toch. Toevallig ligt hier nog een fantastische lap stof uit de jaren '70 (iets psychedelisch met wit-zwarte luipaardprint en futuristische bloempatronen in rood, groen en blauw) en toevallig had ik ook nog een patroon voor een wikkelkleed. Laat de zus nu geen fan zijn van wikkelkleedjes. Zus is fan van 'de Zak'.

Voor degenen die niet bekend zijn met het fenomeen 'de Zak', het wordt het best omschreven als een gigantische rechthoek met eventuele mouwen. Een soort van tuniek, maar dan gigantisch. Doorgaans wordt die rechthoek gecombineerd met een riem, om toch de illusie te wekken dat er ergens onder die hoop stof een mens mét taille schuilgaat. Zus staat er ook wel mee, ze is dun genoeg om er mee weg te komen. Patroon voor het wikkelkleed terug de doos in, dan maar zelf eentje tekenen. Makkelijker kan niet: een rechthoek met mouwen. En om het helemaal simpel te houden (want daar houdt zus ook van), een rechte neklijn en geen heupen of taille of wat dan ook ingewerkt. Recht naar beneden dus.
Het resultaat is vanaf volgende week te bezichtigen, hopelijk met een foto van zus met 'de Zak'. Als ze erin past.

En nu we het toch over cadeau's hebben, ik kreeg er onlangs zelf eentje. Van Lies. Lies is geweldig want Lies wist wat te doen met teveel geweldige vintage knopen. Opbergen in een geweldig vintage naaidoosje. Zo eentje dus:

Vintage naaidoosje. Dank aan Lies.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten