zondag 30 december 2012

Goede voornemens

2013, een nieuw jaar en bij een nieuw jaar horen goede voornemens.
  1. Een goed lief vinden. Heb ik helaas niet volledig zelf in de hand.
  2. Een eigen stekje zoeken (op 27-jarige leeftijd nog in hotel mama kamperen lijkt me geen fantastisch plan, nu valt daar best wel iets aan te doen).
  3. Financiƫle situatie wat beter beheren.
Dat laatste voornemen is voor mij persoonlijk nogal een miserie. Ik hou van mooie dingen. Ik hou van lekkere dingen. Ik doe graag veel. Problematisch, want tegenwoordig kost alles geld. Dus bij voornemen nummer 3 horen toch een paar extra aandachtspunten:
  • Uitgavendagboek bijhouden. Kwestie van toch al te weten wat ik uitgeef en waar nog te besparen valt.
  • Een maandelijks maximumbudget voor accessoires: ik ben nogal verslaafd aan schoenen, handtassen, oorbellen, kettingen, sjaaltjes, ... Euhm, eigenlijk aan alles waaraan een vrouw op dat vlak verslaafd kan zijn.
  • Drastisch besparen op kappersbezoekjes: 1 keer per seizoen moet volstaan, in plaats van 1 keer per maand. Zou geen probleem mogen zijn, aangezien ik mijn haar wil laten groeien (en dat frouke knip ik zelf wel bij). 
  • Maak het zelf: redelijk letterlijk te nemen, vooral op het vlak van kleren. De laatste tijd bevind ik me meer achter een naaimachine dan in kledingwinkels en die evolutie lijkt een positieve invloed te hebben op mijn bankrekening. Vanaf nu mag ik van mezelf enkel nog dingen kopen waarvan het afgewerkte stuk goedkoper is dan de materialen die nodig zijn om het zelf te maken (denk maar eens aan basic topjes van eender welke keten. Zo'n topje is goedkoper dan een metertje tricot). 
Vanaf nu zal hier dus ook een relaas te vinden zijn over het maken van rokken, kleedjes en hier en daar misschien zelfs een broek. Spannend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten